Kinderen

Voeding voor je kind

Goed willen zorgen voor je kind kan veel vragen oproepen, ook over de voeding. Welke voeding past het beste bij je kind en jullie situatie? Wat doe je als je kind niks lust? Strijd aan tafel? Wanneer geef je de eerste hapjes? Wat als het niet vanzelf gaat? Wat als je het vermoeden hebt dat je kind allergisch reageert op voeding? Krampjes en spugen; hoort het er allemaal bij of ligt het toch aan de voeding?

Kleine baby’s worden groter, maar de voedingsvragen kunnen blijven. Van baby naar dreumes, van dreumes naar peuter en schoolgaand kind; elke fase gaat gepaard met veranderingen in het dagmenu. Te weinig willen eten, te veel snoepen, te dun, te dik… Ook voor een goed afgestemde voeding voor je kind bieden wij je professionele hulp, advies op maat.

 

Leefstijl en Dieet is gespecialiseerd in kinderdiëtetiek.

We werken o.a. met de methodes van de Kinderdieetcreatie en zijn aangesloten bij Netwerk KinderDiëtisten (NKD) en Borstvoeding.com

We werken o.a. samen met de huisarts, kinderarts, verloskundigen, lactatiekundigen, JGZ, jeugd GGZ, fysiotherapeut of andere betrokken hulpverleners.

 

Wat kunnen wij voor u en uw kind betekenen:

Wij kunnen u op verschillende gebieden adviseren en met u meedenken vanuit onze expertise en deskundigheid.

Voeding en zwangerschap:

Welke voedingsmiddelen wel en welke niet? Last van misselijkheid, hoge bloedsuikers of ongewenste toename in gewicht of juist afvallen. De kinderdiëtist kan u helpen om uw voeding aan te passen.

Borstvoeding/voeding van de moeder:

Heeft uw kindje een koemelkallergie en geeft u borstvoeding? U wilt graag borstvoeding blijven geven, maar u voelt zich niet fit. De kinderdiëtist kan u adviseren over uw eigen voeding, zodat uw kindje borstvoeding kan blijven krijgen.

Kunstvoeding/flesvoeding:

Vragen over de verschillende soorten voedingen. De kinderdiëtist kan u hierover informatie geven en adviseren.

Advies over gezonde voeding:

Wat is een verantwoorde voeding voor kinderen. Krijgen ze wel alle noodzakelijke voedingstoffen binnen. De kinderdiëtist zorgt ervoor dat eten niet alleen gezond is maar ook leuk blijft.

Vragen over groei en gewicht:

Het kan zijn dat een kind te zwaar is of juist ondergewicht heeft. Het is ook mogelijk dat een kind achter blijft in groei. Een kinderdiëtist kan u helpen om de voeding aan te passen op de behoefte van uw kind.

Voedings- of eetproblemen / Kritische Eters:

Wanneer een kind niet kan of wil eten kan dat ouders behoorlijk wat hoofdbrekens bezorgen. Of er nu een aanwijsbare oorzaak is of dat er sprake is van voedselweigering in beide gevallen kan een kinderdiëtist helpen om de voeding te optimaliseren. Afhankelijk van de oorzaak is er samenwerking met bijvoorbeeld een pre-logopedist of kinderpsycholoog.

Moeizame ontlasting/dunne ontlasting:

Heeft uw kind vaak buikpijn, kan het niet goed poepen? Heeft uw kind vaak dunne, brijige ontlasting? Een kinderdiëtist kan onderzoeken of voedingsfactoren een rol spelen. Zij zal altijd met een behandelend arts overleggen over vervolgstappen.

Voedselallergie/-intolerantie:

Verdenking op voedselallergie komt vaak voor bij kinderen. Allerlei voedingsmiddelen kunnen een rol spelen variërend van melk tot pinda, vis , tarwe etc. De kinderdiëtist kan een rol spelen bij het stellen van de diagnose maar ook bij de behandeling. Zij zorgt ervoor dat de voeding volwaardig blijft en niet onnodig belangrijke voedingsmiddelen uit de voeding worden geschrapt. Zij helpt bij het zoeken naar alternatieven.

Lactose-intolerantie:

Verdenking op lactose-intolerantie komt geregeld voor. De kinderdiëtist kan een rol spelen bij advisering over een lactosevrije voeding. Zij helpt bij het zoeken naar alternatieven.

Coeliakie:

Een glutenvrij dieet is de enige therapie bij de behandeling van coeliakie. De kinderdiëtist kan u informeren over het glutenvrij dieet. Zij zorgt ervoor dat de voeding volwaardig blijft en niet onnodig belangrijke voedingsmiddelen uit de voeding worden geschrapt. Zij helpt bij het zoeken naar alternatieven.